(Salted) Caramel sauce

Karamelová omáčka, ve sladké i slané verzi (pro mě radši slanou, prosím). Jednoduchý postup, mě se naprosto osvědčil a v ledničce vám vydrží až dva týdny:).

Ingredience:
200 gramů cukr krystal
90 gramů másla
120 ml 40% smetany ke šlehání
1 lžička soli - pro slanou verzi

Postup:
Sporák si zapneme na střední teplotu a nasypeme do hrnce cukr. Za stálého míchání (ano, opravdu míchejte, i když vám to přijde na začátku zbytečné) nechte cukr zcela rozpustit. Jakmile v něm nebude žádná hrudka, přidejte máslo. Směs bude bublat, nelekněte se. Potom vlijte pomalu smetanu, a nechte vařit asi 1 minutu. Připomínám, že pořád mícháme, od začátku až do konce:). Pokud chceme mít slaný karamel, odstavíme ze sporáku, vmícháme sůl a necháme schladnout.

CONVERSATION

0 komentářů:

Okomentovat

Back
to top